Svenskt kulturliv och dess orakel – Lokko i P2

Musik.
Montage: Opulens. Bildkälla: Wikipedia.

KÄNDISFIXERING. Sverige älskar sina kändisar och avgudar sina kulturorakel. Andreas Engström har lyssnat på programserien Lokko i P2.

För några veckor sen pratade jag med en tjej på gymmet där jag tränar. Hon är trevlig, smart, rolig, bildad, även högskoleutbildad. Vi kom in på radio och jag sa att jag ibland lyssnar på P2 när jag tränar. Hon svarade: ”Jag lyssnar på P1 och P3 men har aldrig lyssnat på P2. Vad sänder de där?” Jag blev lite ställd men fick snart ur mig att tyngden ligger på klassisk musik samt andra genrer som inte är direkt populärmusikaliska. Klassisk musik, det var något hon inte riktigt visste vad det var.

Använd denna byline!
ANDREAS ENGSTRÖM
andreas.engstrom@opulens.se

Andreas Engström är musikvetare och verksam som kulturskribent, redaktör, curator och översättare. Specialområden är experimentell musikteater, ljudkonst och konst i offentlig miljö. Han håller ett extra vakande öga på vad som händer i Centraleuropa, Mellanöstern och Sydostasien, och har ett stort intresse för folk- och världsmusik samt subkulturer från hela världen. Andreas är bosatt i Berlin och är där redaktör för den tyska tidskriften Positionen. Texte zur aktuellen Musik.

Det senaste från Musik

0 0kr