De kvinnliga genierna inom elektronisk musik

Musik.
Sisters with Transistors. (Stillbild: Metrograph Pictures)

FILM. I veckan som gick förhandsvisade flera universitet och musikorganisationer Sisters with Transistors, en film om kvinnliga musiker inom elektronisk musik, vilket också kombinerades med paneldiskussioner. Andreas Engström såg filmen om de kvinnliga pionjärerna och känner igen berättelsen.

Det är med nyfikenhet blandad med viss skepsis jag slår mig ned framför datorskärmen för att se filmen Sisters with Transistors. Det har med min generella skepsis till hajpar att göra, men inte enbart. För… borde jag inte sett det här tidigare?

Använd denna byline!
ANDREAS ENGSTRÖM
andreas.engstrom@opulens.se

 

 

Andreas Engström är musikvetare och verksam som kulturskribent, redaktör, curator och översättare. Specialområden är experimentell musikteater, ljudkonst och konst i offentlig miljö. Han håller ett extra vakande öga på vad som händer i Centraleuropa, Mellanöstern och Sydostasien, och har ett stort intresse för folk- och världsmusik samt subkulturer från hela världen. Andreas är bosatt i Berlin och är där redaktör för den tyska tidskriften Positionen. Texte zur aktuellen Musik.

Det senaste från Musik

0 0kr