På bostadsmarknaden är klassamhället naket

Krönikor.
Collage: C Altgård / Opulens.

KVINNOFÄLLA. “Jag minns i våras när jag stod i en källare som med mycket uppfinningsrikedom kunde kallas för lägenhet. Paret som ägde huset undrade om mitt barn väsnas mycket.” Amra Bajric skriver om sitt mardrömsår och en modern kvinnofälla.

Hej, vi har (tyvärr för din del) sålt lägenheten idag. Så du behöver ha flyttat ut sö 25/10.”

Sms:et från ägaren till lägenheten jag hyr i andra hand ger mig mindre än en månad att hitta en ny bostad till mig och min ettåriga dotter. I Stockholm, utan handpenning och utan decennier av köpoäng. Det spelar ingen roll att hon kortat uppsägningstiden med en månad mindre än bestämt, att hon tagit ut ockerhyra, lovat mig att få bo kvar länge och vid eventuell försäljning ge mig tillräckligt med tid att hitta nytt. Jag har varken orken, pengarna eller kunskapen att slåss för att få bo kvar i någon ynka månad till. Flyttlådorna har tagit över mitt vardagsrum och jag har ingenstans att bo.

AMRA BAJRIC
amra.bajric@opulens.se

Amra Bajric är frilansskribent med fokus på frågor inom feminism, litteratur och antirasism. Arbetar även som kommunikatör och har ett stort medialt projekt på G som lanseras i början av juni 2021.

Det senaste från Krönikor

AI, robot,

Hör AI hemma i skolan?

KUNSKAP. Artificiell intelligens kan förslagsvis vara en betydelsefull resurs i skolans kompensatoriska
0 0kr