Dålig verklighetsförankring i “Svenska powerkvinnor”

Krönikor.
“Power i programmet verkar handla om hur bossig man är mot sin omgivning och mindre om vad det är man faktiskt utför för arbete som genererar styrka,” skriver Amra Bajric. (Bakgrundsbilden: Svenska Powerkvinor: Kristina “Keyyo” Petrushina, Mouna “Doktor Mouna” Esmaeilzadeh, Camilla Läckberg, Laila Bagge och Antonija Mandir. Foto: Johnny Wohlin/Viaplay.) Serien visas på TV3 och Viaplay. (Montage: Opulens)

TV3. “Det är som om även ett program vars kärna är att visa på styrkan hos kvinnor måste tona ned den talang och erfarenhet som fört dem dit.” Amra Bajric är kritisk mot TV3:s senaste programsatsning.

TV3:s ”Svenska Powerkvinnor” får mig att inse att jag är en missunnsam person. Konceptet går ut på att vi får följa en grupp kvinnor i olika åldrar med skilda karriärer och deras vardag. Tanken är att vi som tittare ska känna oss inspirerade av hur långt kvinnor kan gå i Sverige idag. Att varje kvinna är sin egen lyckas smed. Efter två avsnitt känner jag mig mest irriterad.

AMRA BAJRIC
amra.bajric@opulens.se

Amra Bajric är frilansskribent med fokus på frågor inom feminism, litteratur och antirasism. Arbetar även som kommunikatör och har ett stort medialt projekt på G som lanseras i början av juni 2021.

Det senaste från Krönikor

0 0kr