Den briljanta medelmåttigheten

Krönikor.
“Nu kanske vissa mer pretentiöst lagda individer påpekar att tiktokare knappast är konstnärer men där har de plågsamt fel,” skriver Amra Bajric. (Bakgrundsbild: Pixabay.com. Montage: Opulens)

TIKTOK. “Jag tror inte att vi som lämnat barndomen och tonåren bakom oss inser vad dagens yngre generationer har att jämföra sig med. En ständig ström av perfektion från andra som oftast är i deras egen ålder”, skriver Amra Bajric.

Ibland tänker jag på Antonio Salieri. Han föddes 1750 i Italien och var en italiensk-österrikisk tonsättare vid det italienska hovet. Salieri var mycket respekterad och erkänd kompositör under sin livstid men blev med tiden relativt bortglömd. Hans oförmåga att skrivas in i den klassiska musikens kanon tros bero på att han var verksam samtidigt som de vitt och brett erkända genierna Beethoven (som Salieri var lärare åt), Haydn och Mozart.

AMRA BAJRIC
amra.bajric@opulens.se

Amra Bajric är frilansskribent med fokus på frågor inom feminism, litteratur och antirasism. Arbetar även som kommunikatör och har ett stort medialt projekt på G som lanseras i början av juni 2021.

Det senaste från Krönikor

0 0kr