Radikal Bokmässa – folkbildning, klasskamp och feminism

Nyheter.
Den 19-21 november bjuder Syndikalistisk Forum in till Radikal Bokmässa. (Foto: Syndikalistisk Forum)

BOKMÄSSA. Den 19–21 november bjuder bokcafét Syndikalistiskt Forum i Göteborg in till Radikal Bokmässa, med syfte att samla och stärka den breda vänstern.

Radikal Bokmässa

Program

När: 19-21 november

Var: Syndikalistiskt Forum och Kvinnofolkhögskolan i Göteborg

Arrangörer: Syndikalistiskt Forum och Kvinnofolkhögskolan i Göteborg

För åttonde året i rad är det dags för Radikal Bokmässa, Syndikalistiskt Forums årligt återkommande och frihetliga alternativ till Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Det blir en helg med författarsamtal, paneldiskussioner och workshops.

– Syftet med mässan är att vara en samlande och stärkande punkt för Göteborgs vänster i bred bemärkelse, skriver arrangörerna Syndikalistiskt Forum i ett mejl.

Syndikalistiskt Forum är en öppen bokhandel och bokkafé inriktat på klasskamp, feminism och folkbildning, samma paroll som bokmässan går under.

– För att en annan värld inte bara är möjlig utan direkt nödvändig, skriver arrangörerna.

Radikal Bokmässa inleds på fredagen med quizkväll och fortsätter på lördag med föreläsning av GigWatch, en politisk organisation som granskar gigekonomin och den minskade tryggheten på arbetsmarknaden. Pelle Sunvisson kommer och berättar om sin bok Svart bär, som skildrar verkligheten för ukrainska bärplockare i Lappland, med vilka han har levt under falsk identitet för att samla material till romanen.

Författaren Jenny Högström läser högt ur sin feministiska diktsamling Sad Life, om kärlek, sex, droger och barnfria veckor. Därefter blir det samtal och diskussion om det fascistiska fackeltåget 612, som sedan 2014 demonstrerar varje år i Helsingfors, Finland, och om det antifascistiska svaret, motdemonstrationen Helsinki ilman natseja. Studiegruppen Red Mirror, som startades av Autonom organisering i Lund, håller workshop och diskussion om teknologi, senkapitalism och kommunism i nu- och framtiden på söndagen.

Samma dag kommer vandringsutställningen Vi som jobbar med våra kroppar, om villkor, klass och värdighet, av Annica Carlsson Bergdahl och Elisabeth Ohlson att vara på plats. Bokmässan avslutas med panelsamtal om Göteborgskravallerna och sociologen Majsa Allelin, som forskar i social arbete, kommer och pratar om sin avhandling Skola för lönsamhet. Om elevers marknadsanpassade villkor och vardag.

Inför bokmässan i år ser arrangörerna i Syndikalistiskt Forum fram emot att samlas igen efter pandemin.

– Vi hoppas att många som saknat sina kamrater och sammanhang under pandemin kommer hitta tillbaka till varandra under mässan och att vi tillsammans kan bygga något vackrare och starkare än vad kapitalet försöker sälja oss.

Radikal Bokmässa

Program

När: 19-21 november

Var: Syndikalistiskt Forum och Kvinnofolkhögskolan i Göteborg

Arrangörer: Syndikalistiskt Forum och Kvinnofolkhögskolan i Göteborg

ELIN STADENBERG
elin.stadenberg@opulens.se

Det senaste från Nyheter

0 0kr