Brittiskt projekt ska främja kritiskt tänkande

Nyheter.
Foto: Facundo Arrizabalaga

MAKT. Coventry Universitys och Orwell Foundations workshop “Who’s in Control?” syftar till att förmå unga människor att tänka kritiskt och ifrågasätta makthavare.

I ett pressmeddelande utlyser Coventry University sitt samarbete med Orwell Foundation där de tillsammans kommer att vara värdar för en workshop centrerad kring temat “Who’s in Control?”. Evenemanget, som äger rum den 10 mars, kommer att engagera ett hundratal studenter från skolor och högskolor i närområdet.

Syftet med dagen är att uppmuntra unga människor att engagera sig i Orwell Youth Prizes tema om att utöva makt genom kreativt skrivande, politik och journalistik. Deltagarna kommer att utforska temat genom  olika uttryckssätt – journalistik, politik, fiktion och poesi. Deltagarna får också möjlighet att delta i en presskonferens med Richard Blair och Quentin Kopp, vars pappa var Orwells befälhavare under det spanska inbördeskriget.

Målet med workshopen är att inspirera till att tänka kritiskt om makthavares agerande och att uppmuntra till att delta i den nationella Orwell Youth Prize-skrivtävlingen, ett politiskt skrivarpris för ungdomar i åldrarna 12 till 18 från hela Storbritannien. Evenemanget kommer att ledas av akademiker från Coventry University och lokala författare och reportrar.

<b>HAILEY NGO</b><br />info@opulens.se
HAILEY NGO
info@opulens.se

Det senaste från Nyheter

0 0kr