En sval men sentimental roman

Litteratur.
Marie-Hélène Lafon. (Copyright: Agence Opale/Alamy Stock Photo)

PROSA. Camilla Carnmo har läst romanen En sons historia av Marie-Hélène Lafon. “Min hjärna fattar att det här är bra, men mitt hjärta är inte med i leken,” lyder Carnmos sammanfattning.

En sons historia av Marie-Hélène Lafon
Översättning: Anna Säflund-Orstadius
Elisabeth Grate bokförlag

Marie-Hélène Lafon är en fransk roman- och novellförfattare som gett ut ett 15-tal böcker sedan debuten för tjugo år sedan. Några finns på svenska, utgivna av Elisabeth Grate bokförlag, som specialiserat sig på att introducera framför allt franska författare i Sverige. Lafons nya roman En sons historia är det första som jag läser av henne men efter lite efterforskningar förstår jag att denna senaste roman fogar in sig väl i hennes författarskap. En barndom på landsbygden och känslor av främlingskap är teman som hon har behandlat tidigare.

ANVÄND DENNA!
CAMILLA CARNMO
camilla.carnmo@opulens.se

Camilla Carnmo jobbar numera som kulturbyråkrat med regional litteraturutveckling i Blekinge och Kronoberg men har svårt att släppa kulturjournalistiken i allmänhet och litteraturkritiken i synnerhet efter att ha ägnat sig åt det i snart tjugo år. Bor i Växjö, arbetar på Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg.

Det senaste från Litteratur

0 0kr