Romantisk film som lovar mer än den håller

Scen & film.
Foto: Nordisk film bio

KATASTROF. “Rollgestalterna lider konstant av bristande kommunikationsförmåga och den enda lösningen är sex och mera sex.” Hailey Ngo har sett Roger Kumbles nya film Beautiful Disaster och är inte imponerad.  

Beautiful Disaster
Betyg:

Genre: 
Romantik, Drama
Regissör: 
Roger Kumble
Medverkande: Dylan Sprouse, Virginia Gardner, Austin North m fl.

New York Times bästsäljaren Beautiful Disaster visas nu på biodukarna och med regissören Roger Kumble i spetsen för projektet medföljer stora förväntningar hos alla som gillar romance-genren. Kumble är tidigare känd för att bland annat ha regisserat Cruel Intentions och After We Collided och har ett flertal filmer och serier i romance-genren på sin meritlista.

Med så många kända föregångare är det en utmaning för Kumbles nya film att uppnå och överskrida förväntningarna hos publiken. Efter att ha sett filmen vågar jag påstå att sannolikheten att detta ska ske är liten.

Travis (Dylan Sprouse) är precis vad förstaårsstudenten Abby (Virginia Gardner) behöver och vill – undvika. Han tillbringar sina nätter med att slåss i underjordiska boxningsmatcher och sina dagar som den ultimata charmören på universitetsområdet. Men Abby vill inte ha något med Travis att göra. Fascinerad av Abbys motstånd mot hans förföriska beteende erbjuder Travis henne ett vad: om han förlorar sin nästa boxningsmatch måste han avstå från sex i en månad. Om han vinner måste Abby bo tillsammans med honom i en månad. Vad Travis inte förväntar sig är att upptäcka Abbys mörka förflutna och han kan äntligen har träffat någon som matchar honom.

På senaste tiden har det förekommit en stor mängd filmer som baserat sig på bästsäljande böcker eller internetfenomen. Förståeligt då det redan finns en etablerad följarskara och framgångsfaktorn för filmprojektet därmed blir större per automatik. Dock, har kvaliteterna hos den sortens filmer ofta varit svajig.

I och för sig är det svårt att skapa något originellt då majoriteten av romance-troperna används om och om igen, men ibland lyckas regissörerna ändå få till det och vi får filmer som To all the boys I’ve loved before och ibland misslyckas de och vi får en film som nu i detta aktuella fall, Beautiful Disaster.

Det positiva med filmen är att färgpaletten som använts för filmen reflekterar filmens lekfullhet och kaos, väldigt färgrikt med kontraster och ljus som påminner om romancefilmer från 2000-talet.

Det är tydligt att manusförfattarna försökt bädda in så många feministiska, eller ja, försök till feministiska dialoger som möjligt men ändå missat måltavlan helt och hållet.

Rollgestalterna lider konstant av bristande kommunikationsförmåga och den enda lösningen är sex och mera sex. Skådespelarna gör ett tappert försökt att rädda filmen inte ens de kan göra något för att förhindra alla pinsamma ögonblick filmen dess värre bjuder på.

Filmen får en etta i betyg av mig. Jag fick dock ett gott skratt från vissa av dialogerna. Rekommenderas bara om man söker efter ett kravlöst tidsfördriv men håll förväntningarna låga så kanske filmen framstår som bättre. 

Beautiful Disaster
Betyg:

Genre: 
Romantik, Drama
Regissör: 
Roger Kumble
Medverkande: Dylan Sprouse, Virginia Gardner, Austin North m fl.


HAILEY NGO
info@opulens.se

Det senaste från Scen & film

0 0kr