Rollspel får nytt liv på bioduken

Scen & film.
“Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves.” (Bildkälla: Wikipedia)

ROLLSPEL. Den av många efterlängtade filmen Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves har anlänt nu i slutet av mars. Hailey Ngo har sett den och tycker att John Francis Daley och Jonathan Goldstein har gjort ett bra jobb med att fånga essensen från rollspelet.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Betyg:
Opulens betyg 4
Genre: Action, Äventyr
Regi: John Francis Daley & Jonathan Goldstein
Rollerna: Michelle Rodriguez, Justice Smith, Chris Pine m fl.

Filmen följer Edgin Darvis (Chris Pine) efter hans hustrus död. Tillsammans med med sina kompanjoner och Holga Kilgore (Michelle Rodriguez), en barbar, väljer han brottets bana för att försörja sig. De rekryterar amatörtrollkarlen Simon Aumar (Justice Smith) och skurken Forge Fitzwilliam (Hugh grant) till sitt team.

Gruppen ger sig sedan ut på jakt efter ett magiskt objekt som ska kunna bringa Edgins fru tillbaka till livet. Men deras planer grusas när de upptäcker att det finns en röd magiker som använder dem för sina egna syften.  

Gruppen står inför många utmaningar på vägen, inklusive att övervinna komplexa förtrollningar.

John Francis Daley och Jonathan Goldstein har gjort ett bra jobb med att fånga essensen från rollspelet och uttrycka dess charm i filmformatet. De har laddat nästan varje bildruta med visuella referenser, som att trollkarlen Simon (Justice Smith) som har ett slags urtavla på bältet för att kunna justera sina besvärjelser. Det finns också en arenalabyrint som konfigureras om med jämna mellanrum.

Allt från humorn till de små intrikata egenskaperna hos karaktärerna är närvarande och även de som aldrig hört talas om rollspelet lär kunna njuta av filmen. Skådespelarna har gjort ett bra jobb med att på ett charmigt och inlevelsefullt sätt väcka liv i karaktärerna och deras förhållande till varandra. 

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Betyg:
Opulens betyg 4
Genre: Action, Äventyr
Regi: John Francis Daley & Jonathan Goldstein
Rollerna: Michelle Rodriguez, Justice Smith, Chris Pine m fl.
HAILEY NGO
info@opulens.se

Det senaste från Scen & film

0 0kr