Sverige, vi har ett resultat!

Prosa & poesi/Kultur.
Collage: C Altgård / Opulens. Bildkälla: Pixabay.com

NOVELLTÄVLING. Opulens novelltävlingar har blivit ett populärt återkommande inslag två gånger om året. Trots att vi denna gång utlyste vår vintertävling lite väl sent kom det in många bidrag. Redaktören för Opulens Prosa & poesi-avdelning, Carolina Thelin, tackar för de många fina novellerna och passar på att ge några hedersomnämnanden.

 

Opulens novelltävling med tema Vinterresa är nu avgjord. Med över sextio bidrag har det varit ett svårt jobb att utse endast tre vinnare. Många av novellerna håller hög kvalité och därför vill vi ge några hedersomnämnanden här, utöver vinnarbidragen.

Alve Rauer har skrivit en av de ruggigaste men också vackraste novellerna – Potatisen – som handlar om en gammal man vars liv hänger på den ynkliga och av frosten anlupna potatisskörden. Daniel Wallins Vinterresa är en intressant och nästintill obehaglig dystopi i Michel Houellebecqs anda. De står i hallen av Fredrik Eriksson är en underbar liten historia om stressigt familjeliv med vardagspanik, svett och bråkiga ungar. I Anna Heds originella och fantasifulla It’s a Christmas miracle får vi vara med om en fabulös jullunch i Centralbadet efter stängning. Nämnas bör också Per Gahrtons humoristiska Men jultomten finns ju inte! Vinterresa i den egna trappuppgången där en flicka med detektivambitioner avslöjar en skurk utklädd till tomte. Den skiljer sig från de andra novellerna då den riktar sig till en yngre läsekrets.

Men vi har trots konkurrensen tre värdiga vinnare. Som nummer tre kommer Annika Torstenssons finstämda Ismusik. Andraplatsen går till Karin Tjäders både sakliga och magiska novell Mörkret. Förstapristagare är Roland Andréasson med den ytterst välskrivna och mångbottnade Orden och stormen. Stort grattis till er alla!

Idag publicerar vi vår bronsmedaljör och på onsdag respektive fredag följer silver och guld.

CAROLINA THELIN
info@opulens.se

Det senaste från Kultur

0 0kr