Opulens utlyser novelltävling! Tema: Vinterresa

Prosa & poesi/Kultur.
Foto: Pixabay

Det lackar mot jul och som ni trogna läsare känner till har Opulens som tradition att utlysa en novelltävling varje halvår. Så nu går vi ut med en ny med temat Vinterresa.

För många innebär julen inte bara julklappsstress, umgänge med nära och kära, traditioner och att äta alldeles för mycket. Det innebär också att resa någonstans. Till släkt eller kanske ett varmare land. Men liksom en hel del svenskar varken stressar med klappar eller träffar folk under julen, ensamhetens högtid kallas den ju också ibland, så kan man förstås också bli hemmavid i stillhet. Och en resa behöver ju inte vara en fysisk förflyttning mellan två geografiska platser. Tolkningen är din!

Längden på novellen bör vara 9 000-18 000 tecken inklusive blanksteg. Den får inte vara publicerad tidigare. Skicka texten i ett worddokument, storlek 12, 1,5 radavstånd. Tre författare kommer att väljas ut och presenteras i magasinet under julen då vi även publicerar deras vinnarbidrag.

Bidrag mejlas till novelltavling@opulens.se och kan skickas till och med måndagen den 16 december. Vid eventuella frågor kontakta Carolina Thelin på poesi@opulens.se.

1:a pris

2:a och 3:e pris

 

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Kultur

0 0kr