Opulens utlyser novelltävling! Tema: Familjeband

Prosa & poesi/Kultur.
Familjeband. Bild: Opulens. Bildkälla: Pixabay.com

Opulens novelltävlingar har blivit ett populärt återkommande inslag i magasinet. Inför sommaren går vi nu ut med en ny tävling. Tema: Familjeband. 

Sommaren står för dörren och de flesta kommer vara lediga vid något tillfälle. Vissa har stugor eller släkthus som ska bevistas. Vissa har lovlediga barn eller släktingar som ska besökas, eller tas emot som gäster. Vissa har ingen familj eller släktingar alls. Ibland självvalt, ibland inte. En sak är säker: familjeband innebär unika berättelser. Ljusa som mörka, funktionella som dysfunktionella och oavsett hur det sett ut har författare ända från antiken fram till idag granskat familjen som institution på olika sätt.

Längden på novellen bör vara 9 000-18 000 tecken inklusive blanksteg. Den får inte vara publicerad tidigare. Skicka texten i ett worddokument, storlek 12, 1,5 radavstånd. Åtta författare kommer att väljas ut och presenteras i magasinet under sommaren då vi även publicerar vinnarbidragen. De tre första pristagarna erbjuds också att läsa sina noveller på Kulturscen Opulens i höst

Bidrag mejlas till novelltavling@opulens.se och kan skickas till och med 16 juni. Vid eventuella frågor kontakta Helena Lie på poesi@opulens.se.

1:a pris

2:a och 3:e pris

4-8:e pris

HELENA LIE
helena.lie@opulens.se

Helena Lie är verksam som konstnär, poet och litteraturkritiker. Hon har en bakgrund i bl.a. litteraturvetenskap och litterär gestaltning och har förutom litteratur även skrivit om scenkonst och performance, och gör det fortfarande ibland. Hon var kritikredaktör på tidskriften Populär Poesi mellan 2015-2018 och kritiker på Skånska dagbladet i flera år. Hon skriver nu för tidskriften Horisont och sysslar lika delar med konsten som skrivandet och delar tiden mellan Malmö och Berlin.

Det senaste från Kultur

0 0kr