Lyrik: Ur ett associativt projekt

Prosa & poesi/Kultur.
Collage: C Altgård / Opulens.

MANUS. Dikten Skeppsporträtt är hämtad ur manuset Det enda kravet, ett associativt arbete som kretsar kring geografi, arkitektur, konst, militärhistoria och en sorg. 

 

Linnéa Fonseca (fd Eriksson) är bosatt i Malmö och verksam som poet, bibliotekarie och skrivpedagog. Debuterade 2011 på Fel Förlag med text- och ljudverket 4/9-08. Malmö. Buss nr 7. Gustav Adolfs torg – Centralen, i samarbete med saxofonist Anna Högberg. I april 2019 utkom boken Furor på poesiförlaget Chateaux. Materialet till boken är hämtat ur ett pågående arbete (arbetstitel: Mödr), som just nu fortsätter i form av handvikta och handskrivna böcker som skrivs med särskilda personer i åtanke och sedan postas direkt till personen i fråga.

Skeppsporträtt
(miniatyr)

Varje gång jagaren kommer in i rummet har någonting tagits bort, flyttats på eller lagts till. Idag står det ett litet fartyg bakom tyllgardinen. Hissade segel. Fint betsat trä. I mast och i skrov. En liten livboj, ett litet nät, en liten nätbur, två små åror, och så den lilla, lilla hinken som sorgen ska läggas i.

Sol i seglen.

Tillägg: Sorgtecken bäres icke på sjöjacka.
LINNÉA FONSECA
info@opulens.se

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Kultur

0 0kr