Lyrik: Ur ett associativt projekt

Prosa & poesi/Kultur
Collage: C Altgård / Opulens.

MANUS. Dikten Skeppsporträtt är hämtad ur manuset Det enda kravet, ett associativt arbete som kretsar kring geografi, arkitektur, konst, militärhistoria och en sorg. 

 

Linnéa Fonseca (fd Eriksson) är bosatt i Malmö och verksam som poet, bibliotekarie och skrivpedagog. Debuterade 2011 på Fel Förlag med text- och ljudverket 4/9-08. Malmö. Buss nr 7. Gustav Adolfs torg – Centralen, i samarbete med saxofonist Anna Högberg. I april 2019 utkom boken Furor på poesiförlaget Chateaux. Materialet till boken är hämtat ur ett pågående arbete (arbetstitel: Mödr), som just nu fortsätter i form av handvikta och handskrivna böcker som skrivs med särskilda personer i åtanke och sedan postas direkt till personen i fråga.

Skeppsporträtt
(miniatyr)

Varje gång jagaren kommer in i rummet har någonting tagits bort, flyttats på eller lagts till. Idag står det ett litet fartyg bakom tyllgardinen. Hissade segel. Fint betsat trä. I mast och i skrov. En liten livboj, ett litet nät, en liten nätbur, två små åror, och så den lilla, lilla hinken som sorgen ska läggas i.

Sol i seglen.

Tillägg: Sorgtecken bäres icke på sjöjacka.
LINNÉA FONSECA

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Kultur

Skinnsoffa

NOVELL. Lisa Zetterdahls novell Skinnsoffa är en bitter bekännelse över ett oförlöst