Partiledardebattens öppna mål och vurpor

Krönikor.
Myra Åhbeck Öhrman kommenterar den senaste partiledardebatten i Agenda. Montage: Opulens. (Bakgrundsbilden: skärmdump från SVT Play)

ORDKRIG. ”Friskolefrågan var i alla fall bra på att synliggöra bristen på goda argument för vinstuttag.” Myra Åhbeck Öhrman imponeras inte av gårdagens partiledardebatt i Svt.

Jimmie Åkesson satte den dramatiska ribban orimligt högt för resten av deltagarna genom att redan i de inledande delarna få ett utbrott på Per Bolunds användande av uttrycket ”blåbruna partier”. Hans ”Kallar du mig nazist?! Gör du det?!” var en ganska lyckad Sverker Olofsson-imitation som säkert fick ett par väljare att hurra över att den store ledaren ställde Miljömupparna till svars.

MYRA ÅHBECK ÖHRMAN
myra.ahbeck.ohrman@opulens.se

Myra Åhbeck Öhrman är frilansande skribent, föreläsare och debattör med inriktning på en spretig blandning av internetkultur, jämställdhetsfrågor och antifascism. Senast verksam som kampanjansvarig och granskare i den antirasistiska organisationen ”Inte rasist, men…”. Har bott största delen av sitt liv i den norrländska glesbygden, men inte ens det kunde riktigt ta stockholmaren ur henne.

Det senaste från Krönikor

Ensamhet, incel,

Det mest skamliga

SAMHÄLLSPROBLEM. Vad är det mest skamliga och pinsamma man kan vara idag?
0 0kr