Partiledardebattens öppna mål och vurpor

Krönikor.
Myra Åhbeck Öhrman kommenterar den senaste partiledardebatten i Agenda. Montage: Opulens. (Bakgrundsbilden: skärmdump från SVT Play)

ORDKRIG. “Friskolefrågan var i alla fall bra på att synliggöra bristen på goda argument för vinstuttag.” Myra Åhbeck Öhrman imponeras inte av gårdagens partiledardebatt i Svt.

Jimmie Åkesson satte den dramatiska ribban orimligt högt för resten av deltagarna genom att redan i de inledande delarna få ett utbrott på Per Bolunds användande av uttrycket “blåbruna partier”. Hans “Kallar du mig nazist?! Gör du det?!” var en ganska lyckad Sverker Olofsson-imitation som säkert fick ett par väljare att hurra över att den store ledaren ställde Miljömupparna till svars.

MYRA ÅHBECK ÖHRMAN
myra.ahbeck.ohrman@opulens.se

Myra Åhbeck Öhrman är frilansande skribent, föreläsare och debattör med inriktning på en spretig blandning av internetkultur, jämställdhetsfrågor och antifascism. Senast verksam som kampanjansvarig och granskare i den antirasistiska organisationen ”Inte rasist, men…”. Har bott största delen av sitt liv i den norrländska glesbygden, men inte ens det kunde riktigt ta stockholmaren ur henne.

Det senaste från Krönikor

0 0kr