Efter karantänen är en annan värld möjlig

Krönikor/Samhälle
Collage: C Altgård / Opulens

CORONATANKAR. Det är nästan så att jag vågar hoppas att det skulle ge oss en tankeställare om vad vi gör med miljön, våra pengar och vår tid. Att det hela ska sluta i en efterkrigsyra där lättnaden förenar oss, där vi jublande rusar ut ur vår karantän med känslan att vi tillsammans kan bygga en bättre värld, skriver Myra Åhbeck Öhman.

 

En vän berättade för ett tag sedan för mig hur en äldre släkting alltid envisades med att laga mat hon lärt sig att koppla till trygghet under krigstiden. Våra barnbarn kommer en dag att förklara för sina vänner att “morfar köper alltid toalettpapper på bal sedan toalettpapperskrisen -20. Vi låter honom bara hållas”.

MYRA ÅHBECK ÖHRMAN

Myra Åhbeck Öhrman är frilansande skribent, föreläsare och debattör med inriktning på en spretig blandning av internetkultur, jämställdhetsfrågor och antifascism. Senast verksam som kampanjansvarig och granskare i den antirasistiska organisationen ”Inte rasist, men…”. Har bott största delen av sitt liv i den norrländska glesbygden, men inte ens det kunde riktigt ta stockholmaren ur henne.

Det senaste från Krönikor