Omfattande protester mot Israels högerregering

Nyheter.
Protester i Jerusalem i februari. (Foto: Wikimedia Commons)

DEMONSTRERING. Protester mot en föreslagna förändringar av Israels rättssystem har pågått i nästan två månader. Tiotusentals israeler uttrycker sitt motstånd mot den nationalreligiösa högerregeringen som leds av Netanyahu.

I en artikel av Haaretz rapporteras det att Ido Bruno, tidigare museichef, och fyra andra greps för att ha målat en rosa rand på en väg i Jerusalem som en protest mot regeringens planerade förändring av rättssystemet. Bruno, som nu är universitetslektor för industriell design, häktades tillsammans med två studenter och två fotografer. De fick husarrest i fem dagar och förbjöds att delta i demonstrationer under en månad.

Arrangörerna av manifestationen sa att den rosa randen symboliserade länken mellan ett oberoende rättsväsende och yttrandefrihet och kreativitet, samt att förstörelsen av demokratiska institutioner kommer att leda till förföljelse, tystnad och censur. 

Israel har skakats av protester i nästan två månader. Tiotusentals israeler uttrycker sitt motstånd mot regeringens planerade juridiska reformer.  

Läs mer HÄR om demonstrationerna.

HAILEY NGO
info@opulens.se

Det senaste från Nyheter

0 0kr