Nuuksio vill mer

Nyheter.
Nuuksio spelar på scen. (Foto: pressbild)

INDIEPOP. Svenskspråkiga skådespelaren Henrik Heselius från Finland gör musik som Nuuksio. Nu kommer debutvideon till hans låt Mer

Finska indiepoparen Henrik Heselius började enligt egen utsago spela i band vid åtta års ålder men solodebuterade först 2021 med singlarna Inlindad och Cirklar, på modersmålet svenska. Nu är han tillbaka under namnet Nuuksio med låten Mer som trots titeln görs i ett minimalistiskt, avskalat arrangemang. Livevideon premiärvisas 17 februari. 

I videon, inspelad under en festival i Helsingfors, syns en overheadapparat dränka sångaren i cerisa och gula orber. Låten framförs tillsammans med musikerna Mirei Kato och Theo af Enehielm. 

Att Henrik Heselius är en liveartist vittnar om hans bakgrund som skådespelare. Han har bland annat spelat mot Sven Wollter i tv-filmen Georg & Lydia från 2011. På scen har han också medverkat i den pilsnerosande uppsättningen av Ebberöds bank samt i serietecknarna Nina Hemmingssons och Liv Strömquist föreställning Jag är din flickvän nu. Artisten låter via sitt skivbolag meddela att en EP och ett fullängdsalbum inte är långt borta.

EDVIN GRANS
info@opulens.se

Det senaste från Nyheter

0 0kr