Nick Cave gestaltar skogens röst

Nyheter.
Nick Cave medverkar i samma virtuella föreställning som Esa-Pekka Salonen (foto: Jack Plunkett/AP/TT)

SYMFONISKT. Nick Cave medverkar i den digitala föreställningen “Dream”, en strömmad föreställning baserad på Shakespeares “En midsommarnatts dröm”.

Nick Cave gestaltar “Skogens röst”, en “främmande och mystisk gestalt som följer med publiken när den upptäcker floder, blommor och träd i en virtuell midsommarskog”, skriver Pitchfork, som citerar ett pressmeddelande.

Den symfoniska musiken framförs av Philharmonia Orchestra under ledning av Esa-Pekka Salonen och ändras beroende av hur skådespelarna rör sig. I föreställningen används den svenske kompositören Jesper Nordins “gestrument”, en egen elektronisk musikuppfinning, som styrs via kameror med rörelsesensorer.

“Dream” är ett samarbete mellan Royal Shakespeare Company, Manchester International Festival, Marshmallow Laser Feast och Philharmonia Orchestra och strömmas mellan den 12–20 mars på en egen hemsida.

Föreställningen är också delvis interaktiv och varje föreställning ska därför bli unik. “Dream” skulle egentligen ha haft premiär för ett år sedan och beskrivs som en kombination av musik, teater och avancerad teknologi.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr