Thåström och Nick Cave blir tecknade bästisar

Nyheter.
Nick Cave och Joakim Thåström finner varandra som 14-åringar i den animerade serien “Before they were gods” (foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix, Henrik Montgomery/TT)

FIKTION. Joakim Thåström och Nick Cave har aldrig träffats, men i Måns Mårlinds nya animerade tv-serie “Before they were gods” är de 14 år och bästisar. Året är 1971 och de går båda i skolan i Sverige, allt enligt en dröm som regissören haft.

– Jag drömmer för det mesta väldigt detaljerat. När jag vaknade den här gången tänkte jag att det här måste vara den bästa tv-serie som jag någonsin kommit på och började skriva direkt, säger Mårlind till DN.

Serien lanseras internationellt och nyheten rapporteras även av amerikanska tidningar som Hollywood Reporter. Även om serien utspelar sig i Sverige är dialogen på engelska.

– Eftersom jag aldrig var i Sverige 1971 och aldrig har träffat Thåström är jag förstås mycket spänd på att få reda på vad vi inte gjorde, säger Nick Cave i ett uttalande.

Mårlind har tidigare regisserat bland annat serien “Spung” och filmen “Känn ingen sorg”. Tv-serien görs i sex delar av Yellow bird och animationsstudion Brokendoll.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr