Hybridmässan här för att stanna?

Nyheter.
2019 såg det ut så här på Bokmässan i Göteborg – så blir det inte i år. Bokmässan 2021 tar emot mellan 500 och 2 000 fysiska besökare per dag. Arkivbild. (Fredrik Sandberg/TT)

BOKMÄSSA. Få besökare på plats, men kanske desto fler digitalt? När Bokmässan i fjol strömmade alla seminarier gratis var 25 procent av publiken ny. Mässchefen Frida Edman hoppas nå nya litteraturälskare även i år.

Bokmässan 2021
Äger rum 23–26 september, digitalt via plattformen Bokmässan Play och för en begränsad publik på Svenska mässan i Göteborg.Varje dag släpps mellan 500 och 2 000 besökare in fysiskt. Bokmässan hoppas på mellan 5 000 och 8 000 besökare under fyra dagar.Årets seminarieprogram rymmer en särskild satsning på demokrati, läsning och nordisk litteratur. Under lördagen och söndagen arrangeras även Crimetime med seminarier om spänningslitteratur, samt en för i år ny satsning på samtal om feelgood-böcker.Inför 2022 planeras en återkomst av Bokmässan så som den brukar se ut. Enligt Frida Edman har 2/3 av utställarna redan bokat in sig.

På torsdag öppnar årets Bokmässa i Göteborg, utan den obligatoriska trängseln men med med ett digitalt program vars innehåll går att ta del av fram till årsskiftet. Mässhallarna är desamma, liksom scenerna, och den generösa ytan är en del av poängen. Årets pandemianpassade hybrid ska vara luftig.

Erika Josefsson/TT

Det senaste från Nyheter

0 0kr