De tolkar kända låtar inför Grammisgalan

Nyheter.
Clara Klingenström släpper en tolkning av “Du kan du få mig så lätt” av Håkan Hellström (foto: Claudio Bresciani/TT)

MUSIKFEST. Snart är det dags för årets upplaga av Grammisgalan, och inför evenemanget släpper tre av de nominerade artisterna i kategorin årets nykomling egna tolkningar av låtar från tidigare nominerade i samma kategori på Spotify, enligt ett pressmeddelande.

Alba August tolkar “Wonderchild” av Christian Walz, som var nominerad till årets nykomling 2000, medan Felicia Takman tolkar “Musik non stop” av Kent, som var nominerade i samma kategori 1996.

Clara Klingenström har å sin sida valt att tolka “Nu kan du få mig så lätt” av Håkan Hellström, som nominerades till årets nykomling 2001.

“Håkans första album är verkligen ett album jag har lyssnat mycket på. Den här låten får jag mycket igenkänningen i och den är typ nostalgisk också på något sätt. Så jag kände verkligen för att ta den och göra den till min egen”, skriver hon i pressmeddelandet.

Årets Grammisgala går av stapeln den 19 maj på Annexet i Stockholm.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr