Avsaknaden av en offensiv europeisk arbetarrörelse

Kultur.
Illustration: Pixabay.com

EU-VAL. Imorgon är det val i ett allt kallare Europa där inte ens socialdemokratin längre försvarar öppenhet och solidaritet med världens flyktingar. Jag kommer rösta men inte med någon större entusiasm måste erkännas. Det högerextrema hotet, visst. Men en defensiv kamp för att inte ”fel” politiker får makten i det europeiska parlamentet är långt från det vi verkligen behöver nu. Ljusår från en offensiv europeisk arbetarrörelse som organiserar arbetarna allra längst ner.

 

 

För några år sedan hade vi en indier boende hemma hos oss. Han hade jobbat som städare nattetid för ett par tjugor i timmen och hyrde en lägenhet med tre andra i samma situation. En lägenhet utan möbler som den så kallade arbetsgivaren ordnat.

STEFAN BERGMARK
info@opulens.se

 

Stefan Bergmark är chefredaktör för Opulens. Norrlänning men sedan sekelskiftet bosatt i Malmö. Stefans yrkesmässiga bakgrund är från olika fanzines, tidskrifter samt oberoende medier och som frilansjournalist har han främst skrivit åt dagstidningarnas kultursidor. Stefan har också varit redaktör för ett par böcker samt fått tre antologier med krönikor utgivna. Mer om och av Stefan Bergmark: www.stefanbergmark.se

Det senaste från Kultur

0 0kr