Tre tips från Opulensveckan

Redaktionellt.
Opulens chefredaktör Stefan Bergmark ger tre lästips i helgen. (Collage: C Altgård / Opulens)

FÖRSLAG. Chefredaktör Stefan Bergmark ger lästips från veckans publiceringar i magasinet.

1. Det allt mer bristfälliga utbudet av äldre filmer och serier hos streamingjättarna håller på att göra oss digitalt urarva, skrev  Lars Anders Johansson i sin krönika i tisdags.

 

2. Ingenting blev detsamma för Europa efter första världskriget.” Filip Hallbäck menade i onsdags att själva krigsskildringen är bra men tycker ändå att Edward Bergers ”På västfronten intet nytt” har vissa brister.

 

3.”Trots att romanen skapar lite för många frågor som aldrig besvaras, är den tillräckligt spännande för att sporra de läsare som gillar att sträckläsa,” skrev Elisabeth Brännström i fredags.

 

STEFAN BERGMARK
red@opulens.se

Stefan Bergmark är chefredaktör för Opulens. Norrlänning men sedan sekelskiftet bosatt i Malmö. Stefans yrkesmässiga bakgrund är från olika fanzines, tidskrifter samt oberoende medier och som frilansjournalist har han främst skrivit åt dagstidningarnas kultursidor. Stefan har också varit redaktör för ett par böcker samt fått tre antologier med krönikor utgivna. Mer om och av Stefan Bergmark: www.stefanbergmark.se

Det senaste från Redaktionellt

god jul, opulens

”God jul!”

HELGERNA. Till skillnad från tidigare år håller vi inte stängt över jul
Sommar trevlig sommar

Glad midsommar!

SOMMARLEDIGT. I vanlig ordning tar redaktionen sommarledigt, men vi kommer ändå att
Glad Påsk! Montage: Opulens.

Glad påsk!

STÄNGT. Opulens redaktion har tagit ledigt och är tillbaka tisdagen den 11
0 0kr