Tre tips från Opulensveckan

Redaktionellt.
Opulens chefredaktör Stefan Bergmark ger tre lästips i helgen. (Collage: C Altgård / Opulens)

FÖRSLAG. Chefredaktör Stefan Bergmark ger lästips från veckans publiceringar i magasinet.

 

1.”Varför är kvinnor bättre sol-och-vårare än män?” frågar Rebel Wilsons rollkaraktär Lonnie sin kollega i trailern till svindlarkomedin The Hustle från 2019. Karolina Bergström försökte i måndags besvara frågan i sin filmkrönika.

 

 

2. ”Wokerörelsens karaktär av elitprojekt har alienerat stora grupper i de västerländska demokratierna, grupper ur vilka de auktoritära populiströrelserna hämtat sitt väljarstöd.” Lars Anders Johansson skrev i onsdags om hur irrelevanta de som tills nyligen dominerade debatten blivit med Ukrainakriget.

 

3. ”Detta måste vara den nya högsta standarden när det gäller läroböcker i filosofi. För alla som vill börja lära sig mer om filosofin kan jag inte tänka mig något bättre ställe att börja.” Carsten Palmer Schale skrev i fredags om A.C. Graylings ”Filosofins historia” som nu givits ut på svenska av Fri Tanke förlag.

 

STEFAN BERGMARK
red@opulens.se

Stefan Bergmark är chefredaktör för Opulens. Norrlänning men sedan sekelskiftet bosatt i Malmö. Stefans yrkesmässiga bakgrund är från olika fanzines, tidskrifter samt oberoende medier och som frilansjournalist har han främst skrivit åt dagstidningarnas kultursidor. Stefan har också varit redaktör för ett par böcker samt fått tre antologier med krönikor utgivna. Mer om och av Stefan Bergmark: www.stefanbergmark.se

Det senaste från Redaktionellt

god jul, opulens

”God jul!”

HELGERNA. Till skillnad från tidigare år håller vi inte stängt över jul
Sommar trevlig sommar

Glad midsommar!

SOMMARLEDIGT. I vanlig ordning tar redaktionen sommarledigt, men vi kommer ändå att
Glad Påsk! Montage: Opulens.

Glad påsk!

STÄNGT. Opulens redaktion har tagit ledigt och är tillbaka tisdagen den 11
0 0kr