Här hittar du Opulens under bokmässedagarna

Redaktionellt.
Chefredaktör Stefan Bergmark och förlagschef Hannah Ohlén Järvinen

Som de flesta av er läsare säkert uppmärksammat så bojkottar Opulens Bok- och biblioteksmässan i år på grund av att den välkomnar högerextremister. Men ni kan ändå träffa oss i Göteborg sista helgen i september.

Vi har istället liksom flera andra valt att den 29-30 september delta i Leopard förlags och  ETC-tidningarnas litterära evenemang Bokmassan i ett cirkustält på Heden.  Vi kommer finnas på plats båda dagarna med bokbord där ni kan köpa våra medarbetares alster samt Opulens förlags första utgivning, Telegrammet från New York. Författaren till den senare, Lars Nordström, presenterar också sin bok på stora scenen kl. 18-18.30 under fredagskvällen.

Bokmassan ligger på gångavstånd från såväl centralstationen som Bok- och biblioteksmässan vid Korsvägen

Telegrammet från New York är en dokumentärroman om Harry Martinson där mångårig forskning om moderns liv bland svenskarna i Oregon och fragment från Harry Martinsons egna texter vävs samman till en berättelse om längtan, skuld, heder och en rad tragiska omständigheter. Romanen är ett försök att förstå hur en mor kunde lämna sina barn och hur hennes beslut kom att forma en hel familjs öde.

Bokmassans hela program kan du ladda ned här >>

Hoppas vi syns!

HANNAH OHLÈN JÄRVINEN
Kulturredaktör & förlagschef
kultur@opulens.se

Hannah Ohlén Järvinen är utbildad litteraturvetare. Hon har studerat i Uppsala men är sedan årsskiftet bosatt i Malmö och jobbar halvtid på tidskriften Fronesis. Hannah är även redaktör och medstartare av tidskriften Kris och kritik. Utöver det så skriver hon prosalyrik och översätter från tyskan, danskan, norskan och engelskan. www.kkritik.org

Det senaste från Redaktionellt

god jul, opulens

”God jul!”

HELGERNA. Till skillnad från tidigare år håller vi inte stängt över jul
Sommar trevlig sommar

Glad midsommar!

SOMMARLEDIGT. I vanlig ordning tar redaktionen sommarledigt, men vi kommer ändå att
Glad Påsk! Montage: Opulens.

Glad påsk!

STÄNGT. Opulens redaktion har tagit ledigt och är tillbaka tisdagen den 11
0 0kr