Magasinet Opulens lanserar avdelning för nyskriven poesi

Redaktionellt.
Bild: Ola Lundqvist.

Under rubriken prosa och poesi kommer avdelningens redaktör Ola Lundqvist att presentera nyskrivna dikter av både oprövade och etablerade förmågor.

”För mig utgör poesin en nödvändig men sorgligt marginaliserad motkraft mot den ofta schematiserade bestsellerlitteratur som dominerar litteraturbranschen idag. Att läsa och skriva poesi kan vara sätt att koppla av från den yttre verkligheten, att reflektera över vad det innebär att finnas till, att söka sig tillbaka till sitt värde som människa. Det känns hedrande att få i uppdrag att lyfta fram olika perspektiv och visa på poesins möjligheter”, säger Ola Lundqvist som själv är verksam poet.

Vem som helst är välkommen att skicka in bidrag till adressen poesi@opulens.se. För att få alster införda i magasinet krävs att de uppvisar originalitet och uttrycker någonting som har förmåga att beröra på djupet.

”Målet är att kunna presentera en nyskriven dikt varje vecka, men kvalitet går framför kvantitet. Vi publicerar inga dikter som inte känns helgjutna i sammanhanget”, avslutar Lundqvist.

HANNAH OHLÈN JÄRVINEN
Kulturredaktör & förlagschef
kultur@opulens.se

Hannah Ohlén Järvinen är utbildad litteraturvetare. Hon har studerat i Uppsala men är sedan årsskiftet bosatt i Malmö och jobbar halvtid på tidskriften Fronesis. Hannah är även redaktör och medstartare av tidskriften Kris och kritik. Utöver det så skriver hon prosalyrik och översätter från tyskan, danskan, norskan och engelskan. www.kkritik.org

Det senaste från Redaktionellt

god jul, opulens

”God jul!”

HELGERNA. Till skillnad från tidigare år håller vi inte stängt över jul
Sommar trevlig sommar

Glad midsommar!

SOMMARLEDIGT. I vanlig ordning tar redaktionen sommarledigt, men vi kommer ändå att
Glad Påsk! Montage: Opulens.

Glad påsk!

STÄNGT. Opulens redaktion har tagit ledigt och är tillbaka tisdagen den 11
0 0kr