Nathan Hamelberg tar tempen på skeptikerna

Media.
”Om Andersson bara förhållit sig kritisk till källan snarare än att använda en källa som ammunition för sin skepsis hade hon avhållit sig från att blanda ihop Celsius och Fahrenheit,” skriver Nathan Hamelberg i dagens krönika. (Termometerbild: Geralt / Pixabay.com. Montage: C Altgård / Opulens.)

KÄLLKRITIK. Snarare än att vara slött skeptiska bör journalister ha en kritisk inställning som leder till att ta fram fakta i ett mål, menar Nathan Hamelberg.

I förra veckan skrev författaren Lena Andersson en av sina återkommande krönikor på Svenska Dagbladets ledarsida, under rubriken ”Journalistiken sviker sitt uppdrag i klimatfrågan”. I just det här fallet påminde kritiken av journalistiken om politiker och partier som agerar som om de vore opposition när de faktiskt regerar. Det Andersson talade om som journalistikens uppdrag var ”skepsis”.

ANVÄND DENNA! 2021
NATHAN HAMELBERG
nathan.hamelberg@opulens.se

Nathan Hamelberg är skribent med förflutet som krönikör på Arbetaren, Fria Tidningar och ETC såväl som essäist på Ottar, Kom Ut!, Tecknaren, Fronesis och Ord & Bild. Till vardags verksam med våldsförebyggande arbete i Stockholm.

Det senaste från Media

0 0kr