Utan arbetarklassen fallerar samhället

Krönikor.
Bild: Pixabay.com. Modifiering: Opulens

VERKLIGHETEN. “Om man är oförmögen att själv ta sig upp ur fattigdom, man kämpar på år efter år, ska man veta att det är ens eget fel. Om man ändå piffade till sig med den där sociala rörligheten som alltid kåtar upp liberaler skulle man inte behöva de där förnedrande besöken till socialkontoret”, skriver Linda Bönström.

 

Caspian Rehbinder, tankesmedjan Timbros programansvarige för arbetsmarknad, måste tycka att det känns tryggt och skönt att citera Marcus Wallenberg i sin debattartikel i Expressen. Jämförelsen mellan höjd a-kassa under nuvarande katastrof på arbetsmarknaden till följd av rådande pandemi och devalvering av valuta känns dock inte värdig. ”Som att kissa i byxorna: det värmer gott i början, men sen blir det jädrans obehagligt”, citerar Rehbinder.

LINDA BÖNSTROM
linda.bonstrom@opulens.se

Linda Bönström är statsvetare, gymnasielärare och samhällsdebattör och har tidigare verkat även som frilansande översättare och poet. Hon är numera bosatt i Värmland. Tillsammans med Peter Sjöblom är hon chefredaktör för musiksajten MONO. www.monomagasin.se

Det senaste från Krönikor

0 0kr