Kan snusk vara feminism?

Krönikor
Collage: C Altgård / Opulens.

KVINNOKROPPAR. ”Vi kan låta tonårstjejer ta snygga selfies och må bra över antalet likes och låta bli att tala om för dem att de utgör ett problem. I stället borde vi kritisera de krafter som tjänar pengar på att se till att de aldrig blir nöjda med hur de ser ut”, skriver Myra Åhbeck Öhrman.

 

För höstens första text i Opulens vill jag börja positivt genom att konstatera att det finns många små glädjeämnen i livet.

Det är till exempel oerhört roligt att den konservativa författaren och opinionsbildaren Ben Shapiro de senaste veckorna blivit internets driftkucku efter att ha uppvisat en brist på förståelse för kvinnlig sexuell anatomi.

MYRA ÅHBECK ÖHRMAN

Myra Åhbeck Öhrman är frilansande skribent, föreläsare och debattör med inriktning på en spretig blandning av internetkultur, jämställdhetsfrågor och antifascism. Senast verksam som kampanjansvarig och granskare i den antirasistiska organisationen ”Inte rasist, men…”. Har bott största delen av sitt liv i den norrländska glesbygden, men inte ens det kunde riktigt ta stockholmaren ur henne.

Det senaste från Krönikor