Flyktingar är fortfarande människor

Samhälle.
Foto: Åke Ericson

SVEKET. ”Vi ska inte ha fler flyktingar – vi ska ha färre” säger nu Stefan Löfven. Ett helt annat budskap än det han framförde under mottagningskrisen 2015 till de 15 000 som samlats i regnet på Medborgarplatsen i Stockholm under parollen Refugees welcome.  “Mitt Europa bygger inga murar,” sa han då. Statsministern är inte ensam om att ha vikit ned sig för en högljudd främlingsfientlig opinion. 

 

 

 

Den prisbelönta fotojournalisten Åke Ericson har nu kommit ut med boken Beyond Afghanistan: The Struggle of the Refugees (Dokumentpress). Boken kan beskrivas som fotografisk essä om dom ensamkommande flyktingarna från Afghanistan och deras kamp för att få asyl i Sverige.  Åke lärde känna många av dem som deltog i sittstrejken under sensommaren 2017 och har sedan dess följt flera av dem. Här presenterar vi tre av de öden som skildras i boken.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Samhälle

0 0kr