SVT presenterar ny krimserie

Nyheter.
Skådespelaren Nasir Dhagole, manusförfattaren Aron Levander, regissören Zaida Bergroth och skådespelaren Malin Levanon (Foto: Niklas Maupoix/SVT.)

KRIMDRAMA. En trångsynt jurist och en somalisk flykting samarbetar i jakten på en förövare. Det är premissen för SVT:s nya krim-drama Detektiven från Beledweyne.

Inspelningarna av SVT:s nya krimsatsning inledes i maj, och huvudrollerna spelas av Malin Levanon– som 2016 belönades med en guldbagge för sin huvudroll i Peter Grönlunds långfilm Tjuvheder – och Nasir Dhagole. Aron Levander har skrivit manus medan Zaida Bergroth står för regin.

Detektiven från Beledweyne kretsar kring en ung flickas försvinnande i den lilla byn Karkebo. Juristen Tilda Renström, som avskedats från sitt jobb som åklagare, upptäcker att en flykting som ska utvisas besitter en fallenhet för att läsa brott, och det blir början på ett osannolikt samarbete där båda parter hoppas få ut något.   

– Det har pratats mycket om behovet av förnyelse inom krimgenren. Med två osannolika och helt underbara huvudkaraktärer är Detektiven från Beledweyne, mer än något annat jag läst, ett briljant exempel på förnyelse. Aron Levander imponerar som huvudförfattare. Det är spännande, det är roligt och det är originellt på riktigt. Jag ser väldigt mycket fram emot att se regissören Zaida Bergroth ta sig an materialet, säger Anna Croneman, programchef Drama på SVT, i ett pressmeddelande.

Detektiven från Beledweyne kommer att bestå av sex avsnitt och beräknas ha premiär våren 2023.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr