Primadonna gör comeback efter Putinkritik

Nyheter.
Anna Netrebko (foto: Luca Bruno/AP/TT)

POLARPRISTAGARE. Den ryska stjärnsopranen och Polarpristagaren Anna Netrebko är tillbaka på scen efter den senaste tidens kontrovers kring henne och kriget i Ukraina. I veckan uppträdde hon bland annat på konserthuset Philharmonie de Paris och emottogs med jubel på Scala i Milano, rapporterar flera medier.

I mars blev Netrebko portad från bland annat Metropolitan i New York med hänvisning till hennes tidigare stöd för Vladimir Putin. När hon senare fördömde kriget och försökte distansera sig från den ryske presidenten i ett uttalande blev hon i sin tur av med jobb i Ryssland och kallades förrädare av den ryska statsdumans talesperson.

Den ryska primadonnan har under årens lopp vid flera tillfällen uttryckt sitt stöd för den ryska regeringen. 2014 poserade hon med en rebellflagga i den ryskstödda utbrytarregionen Donetsk i Ukraina.

Anna Netrebko är bosatt i Österrike och fick Polarpriset 2020.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr