Johanna Nordström får två Guldörat-priser

Nyheter.
Johanna Nordström får Guldörat. Arkivbild. (Foto: Jessica Gow/TT)

PODDPRIS. Komikern och poddaren Johanna Nordström får dubbla Guldörat-priser. Dels utnämndes Nordström själv till årets poddprogramledare – dels tilldelas hennes podd Ursäkta pris för årets podd.

Guldörat för bästa radioprogramledare går till Titti Schultz. Årets podd utses genom en omröstning på Radioakademins hemsida, medan programledarkategorierna avgörs genom Sifos webbpanel.

I övriga kategorier är det en jury som utser vinnarna. Nyligen bortgångna P1-profilen Katarina Hahr tilldelas Årets hederspris postumt för sin unika journalistik.

“Hon förlorade synen i 30-årsåldern och det gjorde att hon utvecklade en särskild lyhördhet i alla andra sinnen. Ingen på Sveriges Radio hade ett större kontaktnät inom skådespelar- och artistbranschen och det gav henne en alldeles särskild position. Hennes alla samtal med kända kulturpersonligheter finns lyckligtvis kvar nu när hon tyvärr själv har lämnat oss alldeles för tidigt”, skriver juryn i sin motivering.

Ny kategori för i år är årets intervju, där “Mamma dödad i sängen bredvid” av Emma Ikekwe för Verkligheten i P3 och produktionsbolaget Filt tilldelades priset.

“En olidligt stark intervju med ett vedervärdigt innehåll som är omöjlig att sluta lyssna på. Skarpa och inkännande frågor resulterar i svar som skildrar en brutal och skrämmande verklighet”, skriver juryn.

Guldörat-galan ägde rum under onsdagskvällen på Nalen med Anitha Clemence och Ann Söderlund som programledare.

Alla pristagare

Årets poddprogramledare: Johanna Nordström

Årets radioprogramledare: Titti Schultz

Årets podd: “Ursäkta”

Årets radioupplevelse: “Romansbedragaren” av P4 Västernorrland

Årets radioprogram: “Sportextra”

Årets intervju: “Mamma dödad i sängen bredvid” av Emma Ikekwe, Verkligheten i P3

Årets stjärnskott: Love Lyssarides

Årets genombrott: “Fråga Agnes Wold”

Årets poddproduktion 2021: Rättegångspodden – Nils Bergman

Årets avslöjande 2021: “Manipulatören” – Ekot/P1 Dokumentär

Årets hederspris 2021: Katarina Hahr och Ginna Lindberg

TT NYHETSBYRÅN

Det senaste från Nyheter

0 0kr