Folk och Kultur tar tempen på kulturpolitiken

Nyheter.
Kulturminister Jeanette Gustafsdotter inleder årets upplaga av Folk och kultur. (Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.)

KULTURPOLITIK. I veckan inleds det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur. Det blir femte året konventet anordnas sedan starten 2018.

– Folk och Kultur debatterar och belyser kulturens förutsättningar. Det är också en plats för inspiration och lärande som hjälper oss att tänka nytt. Vi är stolta att Eskilstuna är värdstad även i år, och ser redan nu fram emot att ses på plats i Eskilstuna 2023, säger Marie Svensson, kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Eskilstuna kommun, i ett pressmeddelande.

Programmets fokusområde infattar bland annat hållbarhet, kulturpolitik, integration, samt internationella frågeställningar om konstens betydelse. Konventet inleds av kulturminister Jeanette Gustafsson, och följs av årets key note speakers Dougald Hine – brittisk författare och journalist – samt Jonatan Spejlborg, isländsk konstnärlig ledare.

Med anledning av valåret 2022 presenteras visioner inför kulturpolitiken av politiker som bland annat Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar och Centerpartiets Annie Lööf.

Folk och Kultur – som i år är digitalt med anledning av coronapandemin – går av stapeln 9-11 februari.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr