Dirawi festivaldebuterar: Väntar på nästa smäll

Nyheter.
Gina Dirawi gör sin första festivalspelning på Popaganda. Arkivbild. (Foto: Amir Nabizadeh/TT)

FESTIVALDEBUT. Popaganda är en av de första musikfestivalerna som arrangeras efter de lättade restriktionerna. På stora scenen kommer en nervös Gina Dirawi att göra sin första festivalspelning.

– Man har suttit inne som en uggla under corona, plötsligt ska man stå på scenen och hitta sig själv, säger hon.

Popaganda

Popaganda grundades 2002 och varade fram till 2018, när evenemanget tog en paus. Nu är festivalen återigen tillbaka. Den har tidigare arrangerats på universitetsområdet i Stockholm och på Eriksdalsbadet på Södermalm. I år äger den rum på Fållan i Stockholm.

Bland artisterna återfinns: Todd Terje, Silvana Imam, Tove Styrke, Shout Out Louds, Gina Dirawi, Nicole Sabouné, Solen, Jaakko Eino Kalevi, Daniela Rathana, Junior Brielle, Linn Koch-Emmery, Vacation Forever, Mona Masrour, Alba August, Hannes, Jana, Esther, Love Truls, Nápoles, Tomode, Queen E, Pjamashuset.

Festivalen pågår mellan den 8 och den 9 oktober.

För vissa är Gina Dirawi mest känd som programledare för Melodifestivalen och “Idol”, andra känner henne som en av Sveriges första youtubers. En del har hennes debutroman “Paradiset ligger under mammas fötter” i bokhyllan – men 30-åringen från Sundsvall har ytterligare en sträng på sin lyra, närmare bestämt musiken.

Sofia Sundström/TT

Det senaste från Nyheter

0 0kr