Bjorn Rydhog aktuell med dansant discosingel

Nyheter.
Bjorn Rydhog släpper den nya singeln Let’s Not Get Old, ett smakprov från den kommande EP:n. (Foto: Fredrik Salomonsson)

MUSIKSLÄPP. Den 17 september släpper den Malmöbaserade popmusikern Bjorn Rydhog singeln Let’s Not Get Old. Låten är del av hans EP New Day Coming som kommer ut i november, där låtarna rört sig från indiepopen mot elektronisk upbeat.

Bjorn Rydhog – Let’s Not Get Old

Singel ute 17 september

Skivbolag: Bjorn Rydhog

Musikern och läkaren Björn Rydhög släpper ny musik under namnet Bjorn Rydhog. Först ut är singeln Let’s Not Get Old, följt av EP:n New Day coming längre fram i höst.

– Jag tycker själv att den här EP:n är det bästa jag har gjort hittills, så det känns kul att få släppa den, säger Rydhög.

Let’s Not Get Old är en fortsättning på ett tidigare samarbete med producenten Johan Sigerud. Tillsammans gjorde de låtarna Just to be with you och I don’t want to be alone, där Rydhogs popmusik gick mot mer elektroniska toner.

– Den nya singeln är mer åt det hållet men med lite mer energi, mer dansant och upptempo, berättar han.

Rydhög beskriver sin tidigare musik som akustisk och traditionell folkpop, men med fina melodier och med mer djup. Det blir ännu djupare denna gång. Med en hoppfull känsla försöker Rydhög uttrycka den skönhet och kärlek som omger oss, och han beskriver EP:n som “en musikalisk följeslagare som guidar oss över mörka vatten”. Inspirationen kommer från olika håll.

– All bra konst är inspiration, men The Weekend, Bon Iver, Dua Lipa och Radio Dept inspirerar mig rent musikaliskt. Och The Beach boys finns alltid i bakgrunden till mina låtar, berättar han.

De senaste åren har Rydhögs musik fått spridning internationellt. Hans låtar har hamnat på topp fem-listan på Submithub, en promotingsajt för musik, och tre sync-bolag i Frankrike och Storbritannien har signat honom. Dessutom har han nyligen blivit inbjuden till SpringBoard Music Festival i Ohio, USA.

– Sync-bolagen jobbar mot TV och placerar musik i den världen. Det som har hänt nu senast är att jag ska vara med på en amerikansk virtuell musikfestival, det är jättekul!

SpringBoard Music Festival pågår virtuellt mellan 23-25 september och Rydhög kommer att uppträda på festivalen hemifrån. Men först hoppas han att den nya singeln Let’s Not Get Old ska lägga en bra grund för den kommande EP:n.

– Jag har skickat låten till en del bloggar där den har blivit väl mottagen så jag hoppas att den ska få bra spridning. Och om Spotify hade kunnat plocka upp den till någon lista så hade det varit kul!

Bjorn Rydhog – Let’s Not Get Old

Singel ute 17 september

Skivbolag: Bjorn Rydhog

ELIN STADENBERG
elin.stadenberg@opulens.se

Det senaste från Nyheter

0 0kr