Akut behov av att bevara digitalt material

Nyheter.
Foto: Pixabay.com

FILM. Inés Toharia lyfter fram det akuta behovet av att bevara digitalt material i sin nya dokumentär “Film, the Living Record of Our Memory”.

Filmindustrin har länge förknippats med odödlighet, men filmregissören Inés Toharia varnar för digitala mediers förgänglighet.

– Vi rör oss så fort som samhälle att vi inte alltid inser vad vi lämnar bakom oss, säger hon till The Guardian i en artikel. Vi bör stanna upp och fundera på att spara vårt digitala material, för det varar inte för evigt. Vi producerar mer än någonsin, men vi tar inte hand om det. ”

Hon lyfter fram det akuta behovet av att bevara digitalt material i sin nya dokumentär “Film, the Living Record of Our Memory”. Dokumentären fördjupar sig i filmteknikens historia och utmaningarna med filmbevarande. Toharia betonar den enorma ansträngning och passion som krävs av cineaster och experter som outtröttligt arbetar för att återställa filmer.  Hon tror att framtiden ligger i nästa generations teknologi, men den omedelbara prioriteringen är att rädda vårt digitala material innan det går förlorat för alltid.

Läs mer om detta HÄR.

HAILEY NGO
info@opulens.se

Det senaste från Nyheter

0 0kr