Noterat: Längtan efter Bengt

Noterat.

ANVÄND DENNA! Noterat_vinjettbild_Opulens_noterat

KONKRETION. Kan vi i alla fall vara överens om att denna valrörelse varit omväxlande enormt tramsig och i andra änden enormt fluffig?

I ena änden Ebba med sin falukorv, och så typiskt att hon inte ens klarar göra någon slags ironisk spinn i sin glasblickssjälvrättrådighet. Jag tror Stefan och Jonas om de var kvar i politiken i alla fall kunde ha gett falukorven ett visst självironiskt skimmer och låta den stå för en slags symbol för gråvänstern från Folkhemmet. I andra änden hade vi det totalt fluffiga och icke förpliktigande.”Äldre skall ha det bra.” Eh, jaha, räck upp handen den som håller med om motsatsen, att de skall ha ett helvete?

Det är i dessa stunder av tramsiga utspel och högpolerade formuleringar som man längtar tillbaka till den gamla valaffischen för Folkpartiet 1984 där Bengt Westerberg just ser ut som en akademiker i det politiska mellanfältet. Han skulle kunna vara din gamla samhällskunskapslärare som ansträngt sig lite med kläderna inför föräldramötet. Så avväpnande konkret och påtagligt utan varken korvtramsande eller paroller uppe i det blå: “Det ska vara förbjudet att knarka!”

Jesper Nordström

LÄS FLER NOTISER

Jesper Nordström är kulturskribent med inriktning på litteratur och idéhistoria, med särskilt intresse för modern poesi och tysk prosa. Han har även gjort resereportage från Berlin och Köpenhamn med inriktning på arkitekturhistoria.

Det senaste från Noterat

0 0kr