Radio 208: ”Everlasting love”/Love Affair, 1968

Musik.
Radio 208 är en sommarserie som bjuder på hitlåtar från 60- och 70-talet. (Collage: Opulens)
Radio 208 är en sommarserie av Lars Thulin som bjuder på hitlåtar från 60- och 70-talet. (Collage: Opulens)

SOMMARSERIE. Varje dag under Opulens sommaruppehåll presenterar Lars Thulin en hitlåt från 60- eller 70-talet. En utgångspunkt finns i fenomenet Radio Luxembourg som sände på frekvensen 208 meter. Nu är vi framme vid låt nr 45 och här skulle serien egentligen vara slut. Men vi kör ett antal varv till, så fortsättning följer imorgon!  Tidigare delar hittas HÄR

  1. Everlasting love/Love Affair 1968

Historisk på topplistan

Love Affair. (Promotionbild)
Love Affair. (Promotionbild)

Denna dans- och trallvänliga slagdänga skrevs 1967 av amerikanska låtsnickarna Buzz Barson och Mac Gayden. De ville göra en låt som låg nära storsäljarna från hitfabriken Motown.

Det lyckades, även om låten fick störst framgång i Storbritannien med Love Affair. Den versionen nådde förstaplatsen på singellistan i januari 1968.

Många har gjort covers. Det gör att Everlasting Love är en av två låtar som legat på Billboard Hot 100 i olika versioner under fyra decennier, 1960, -70, -80, -90. Den andra är The Way You Do the Things You Do

Buzz Carson sade i en intervju 2004 om låten: ”Det är en uppåt-låt med en verkligt positiv känsla och den går att dansa till den. Folk får en kick av den. När refrängen kommer måste man sjunga med.”

Ett enkelt och givet recept för en hit. Återstår dock att skriva den.

Love Affair var ett hyfsat framgångsrikt Londonband under fem år fram till 1971. Everlasting Love största succén. Men det blev smolk i glädjebägaren då det kom fram att endast sångaren Steve Ellis medverkade på skivan. Alla instrument hade överlåtits till studiomusiker. (Imorgon: Kliande som damerna gillade)

Lyssna på Everlasting Love här!

Lars Thulin bylinebild
LARS THULIN
lars.thulin@opulens.se

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Musik

Alexander Lövmark.

Äkta jazzglädje

JAZZ. Alexander Lövmark är äkta i sin framtoning, visar lust och glädje
Crosby på scen 1976 under Crosby & Nash show vid Frost Amphitheater, Stanford University. (Foto: David Gans / Wikipedia).

Crosby har hittat hem

MINNESORD. Musikern och kompositören David Crosby, grundare av banden Byrds och Crosby,
0 0kr