Dan Berglund är en förstklassig vissångare

Musik.
Dan Berglunds aktuella album "Liv och dikt, visor, vissångare, låtskrivare, poet
Omslaget till Dan Berglunds aktuella album.

VISOR. ”Dan Berglund är en förstklassig vissångare, till detta kommer att hans texter håller en mycket hög nivå.” Det skriver Bo Bjelvehammar som lyssnat på Berglunds nya album ”Liv och dikt”.

Liv och dikt med Dan Berglund
Visor
Kakafon Records

Dan Berglund är sångare, poet och låtskrivare och ”Liv och dikt” är hans sjunde album. Ett knippe, närmare bestämt tio, visor med ungdomlig spänst och ett genreöverskridande sätt att närma sig, främst en kommenterande samhällskritik, både med ett vardagsfilosofiskt djup och en poetisk mättnad.

I synen på aktuella samhällsfrågor är det inte som ett yvigt gapande på barrikaderna, snarare ett ömsint och humorfyllt formulerande av vardagligheter. Inte sällan ett ivrigt bläddrande i minnesalbum.

Alltid egensinnigt och välformulerat på en särskild göteborgska – tanken känns så fri, som om tanken kan flyga, tanken har vingar. Alltid blåser en egen vind genom text och musik, ibland med stänk av finsk tango, ibland med flikar av sunkig garagerock. Men jag tänker också ofta vid lyssnandet på Dan Andersson och C M Bellman.

Dan Berglund är en förstklassig vissångare, till detta kommer att hans texter håller en mycket hög nivå. Dessutom har han god hjälp av framstående musiker som Staffan Svensson på flygelhorn och trumpet och Henrik Cederholm på olika instrument. Den sistnämnde har även arbetat med de musikaliska arrangemangen.

Använd denna bylinebild
BO BJELVEHAMMAR
bo.bjelvehammar@opulens.se

 

Det senaste från Musik

0 0kr