Bekvämt som dina skönaste jeans

Musik.
AC/DC gör comeback.

ROCK. I dagarna har AC/DC släppt en ny singel, och på något sätt var det väl det mest trösterika som kunde hända rockvärlden efter Eddie Van Halens bortgång, skriver Fredrik Reinedahl.

 

”Shot In The Dark” med AC/DC
Singel
Sony Music

AC/DC anno 2020 består av: Angus Young- gitarr, Stevie Young- gitarr (även brorson till Malcolm), Brian Johnson – Sång, Cliff Williams – bas, Phil Rudd – trummor (tillbaks i bandet efter cirka fem år)

Den 6 oktober 2020 gick en av rock ’n’ roll-musikens största ikoner Eddie Van Halen bort. Gitarristen som av många ses som självaste Jimi Hendrix arvtagare i elgitarrens häxkonster och mallen för den moderna gitarrhjälten. Han dog efter 10 års kamp mot strupcancer. Mitt Facebookflöde svämmade över av hyllningar och minnesrunor, och själv tog jag mig en minnesskål och lyssnande på solot till ”Eruption”.

Dagen efter släppte AC/DC en ny singel, och på något sätt var det väl det mest trösterika som kunde hända rockvärlden efter Eddies bortgång.

AC/DC:s framtid var länge oviss. Först dog Malcolm Young i sviterna av Alzheimers sjukdom, och sedan blev sångaren Brian Johnson mer eller mindre döv under en turné 2016. Axl Rose från Guns N’ Roses hyrdes in för att avsluta turnén, men efter det visste väl ingen hur det skulle gå med bandet. Brian Johnson fick dock tag i en läkare, som med hjälp av något mystiskt neuroimplantat i Johnsons öron, lyckades återställa sångarens hörsel så pass mycket att han nu kan turnéra igen. Hade det inte varit för coronapandemin så hade en ny världsturné påbörjats redan i våras.

Nu har singeln ”Shot In The Dark” från kommande plattan släppts, och det låter som vanligt! Här handlar det givetvis inte om att förnya sig, utan om att leverera det vi vill ha av AC/DC. Med andra ord deras patenterade riff-rock i rak 4/4. Det är det vi får, och det är lika bekvämt som dina skönaste jeans!

FREDRIK REINEDAHL
info@opulens.se

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Musik

0 0kr