Svar direkt: Framåt Staffanstorpsbor!

Kultur
Montage: Opulens.

REPLIK. I förra veckan skrev Hanna Höie en krönika om Staffanstorps kommuns omtalade reklamfilm. Mikael Henrik Myrtin kritiserar idag krönikan som han menar demoniserar kommunens invånare. Hanna Höie svarar nu på kritiken.

 

Härligt att Mikael Henrik Myrtin känner stolthet och glädje när han tänker på och beskriver sitt bostadsområde. Att trivas i sitt hem, känna sig trygg och att slippa få det hem en älskar smutskastat är något jag unnat alla människor på jorden.

Men att som i Staffanstorps kommuns fall att försöka skapa en bild av en egen idyll baserat på smutskastning av sin granne är något jag inte kan ställa mig bakom. Det finns alla möjliga möjligheter att göra reklam för sin kommun. Att Staffanstorp valt den film de valt tycker jag talar ett tydligt språk.

Det är Staffanstorps kommun själv som väljer att förmedla en bild av sin kommun som av mig uppfattas som i allra högsta grad otrygg. Rasistiska strömningar är något av det mest hotfulla jag vet faktiskt. Och att Staffanstorps kommunpolitiker väljer ett sådant bildspråk gör mig rent ut sagt skiträdd.

Det var inte Staffanstorpsborna jag kallade otrygga, själlösa och döda utan kommunens gator. Att Staffanstorps invånare väljer att gå ut och nyansera bilden av sin stad är något jag verkligen uppskattar. Framåt för försvar av orten! Där är vi lika, Mikael. Men jag tror dina kommentarer borde riktas mer mot Staffanstorps kommunpolitiker än mot mig.

HANNA HÖIE

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Kultur

Advent

NOVELL. Två gånger har Hanna-Linnea Rengfors varit pristagare när Opulens anordnat novelltävling.
Gå till Toppen