Olika sorters filmgenrer

Sponsrat.

När man idag ska se på film, så brukar de delas upp i olika genrer. Det gör man för att det ska vara tydligt vad för typ av film det är och vad man kan förvänta sig att få se. Vilken genre som en viss film ska tillhöra, det avgörs av handling och innehåll. Bland vanliga genrers finns drama, thriller, skräck och komedi. Det finns även äventyr, action, science fiction och dokumentär. Ibland så kan en film tillhöra fler genres än bara en. Det kan vara en drama-komedi eller en skräck-komedi till exempel. På Blockbuster hittar du filmer i en mängd olika genres att hyra eller köpa om du vill.

Exempel på innehåll i olika genrer

När man ska bestämma genre för en film så utgår man från vissa olika saker. Ofta är det så att liknande filmer är i samma genre. Om man ser till actionfilm, så är det i denna genre som filmer med just action i hamnar. Det kan vara superhjältar, naturkatastrofer, kampsport med mera.

Talar man om genren komedi, så är det här roliga filmer hamnar. Tanken är att man ska få sig ett gott skratt så att säga. Inom komedi finns det olika typer, som parodier, romantiska komedier, slapstick och mycket mer.

Drama är filmer som ska beröra på djupet. Det ska vara känslor, dramatik och en bra historia. Ofta är det allvarliga ämnen som sjukdom, krig, olyckor, sorg med mera som berörs i denna typ av film.

När det gäller skräckgenren, så är det filmer där vi ska förfasas, skrämmas, bli rädda. Det kan vara onda människor, onda andar eller spöken,

Hitta bra filmer i din smak

Oavsett viken genre du föredrar, så finns det mesta att hitta på Blockbuster. Där finns det filmer så väl som serier som passar alla. Det är enkelt att bli medlem, helt gratis, sedan bara betala för det du ser.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.