Låt någon annan sköta bokföringen

Sponsrat.
Foto: Michael Walter

I SAMARBETE MED INNOVATIVE CONTENT. När man frågar företagare vad de gillar minst med att driva eget brukar många svara bokföringen. Det är många snåriga regler att förstå och gör man fel kan det bli en dyr läropeng. Att hålla koll på olika dokument och förvara sin bokföring i flera år är en annan utmaning som många tycker är svår.

Företagare och kulturarbetare brukar vara duktiga på att göra många saker samtidigt, men det är inte alla som har tid att sätta sig in i skattereglerna. Tidsbegränsningar gör att det är alldeles för lätt att missa viktiga regler, datum och avdrag som du egentligen har rätt till.

Att våga släppa bokföringen och låta experter sköta om företagets ekonomi kan vara ett smidigare val. Det gör att du får tid över och kan göra något som du är riktigt bra på istället. För dig som vill slippa bokföring finns det hjälp att få, oavsett var i landet du befinner dig. Att anlita en bokföringsbyrå behöver inte kosta särskilt mycket, men det kan spara dig tid och pengar. Då kan du fokusera på din huvudverksamhet och få in mer jobb eller projekt.

Några minuter på distans

Bokoredo är en av Sveriges bästa redovisningsbyråer och har många smarta tjänster som förenklar bokföringen för kulturarbetare. Genom deras lättanvända, digitala system kan du ladda upp alla nödvändiga dokument, kvitton och fakturor. Uppladdningen kan du göra genom mobilen eller via mail. Det du laddar upp lagras i ett molnbaserat system och du behöver inte behålla den fysiska kopian. Bokoredo sköter sedan den löpande redovisningen, skickar in den i tid och gör alla avdrag som du har rätt till. Du behöver bara lägga några minuter på att ladda upp dokumenten, sedan är du fri att göra vad du vill.

Personliga tjänster

Bokoredo kan även hjälpa dig om du behöver hjälp med löneadministration, fakturering eller något annat inom företagsekonomi. Deras tjänster kan skräddarsys efter dina behov och du får alltid en personlig redovisningskonsult som du kan nå genom telefon eller mail. Bor du i närheten av Göteborg eller Stockholm kan du även boka in ett möte på deras kontor. Redovisningskonsulten har full koll på ditt bolag och ger dig rapporter som visar hur bolagets ekonomi ser ut. Du får även regelbunden feedback och återkoppling.

Bokföringen ger information som behövs för att du ska kunna styra företaget åt rätt håll. Siffrorna visar hur företaget går och var du kan göra förändringar. Genom Bokoredos digitala system är det mycket enkelt att ta fram olika rapporter och genom några knapptryck kan du ta fram all nödvändig information.

 

 

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.