Ditt drömhem kan vara ett lån bort

Sponsrat.

I SAMARBETE MED PARTNER. Är det någonting som saknas för att du ska älska ditt hem och känna dig trygg och bekväm när du är hemma? Kanske är det dags att ta tag i den där renoveringen du har tänkt på länge. Behöver den gamla soffan bytas ut? En ny färg på väggarna, lite nya möbler eller en golvslipning kan göra underverk för ditt hem. Och det är kanske inte så långt bort som du tror? Att tycka om sitt hem är viktigt, och kanske ännu viktigare i en tid som nu, då vi spenderar väldigt, väldigt mycket tid just hemma.

Att ta ett lån utan uc kanske kan hjälpa dig om du har svårt att få ihop det ekonomiskt, men ändå vill styla om ditt hem. Du kan till exempel använda en jämförelsetjänst för att hitta det bästa lån utan uc för dig. På så sätt besparar du dig tiden och energin det skulle ha tagit att undersöka de olika lånen, långivarna och deras villkor. Nedan kommer lite tips på enkla och billiga ’makeovers’ du kan göra i ditt hem, med eller utan lån.

Uppgradera möblerna

Många möbler har generellt en lång hållbarhet, vilket vi älskar! Men visst kan man tröttna på sina möbler efter ett par år, det är helt naturligt och går enkelt att lösa. För den kreativa gör-det-själv-människan är ett tips att ge dina möbler en makeover. Fram med målarfärg och penslar, snygga tyger till stolsdynorna och kuddarna i soffan. Matcha med gardiner i samma färgskala?

Är du inte lika sugen på pyssla om dina möbler på egen hand så kan du antingen betala andra för att göra det, möbler som stolar och bord kan till exempel lämnas in för målning eller lackering. Ett tredje alternativ är att helt enkelt byta ut möblerna mot nya! Kom ihåg att vara schysst mot planeten och sälj eller skänk bort dina gamla möbler istället för att slänga dom. Att köpa nya möbler kan vara dyrt, och har du inte pengarna på kontot just nu kan du överväga att ta ett snabblån. Var uppmärksam på att du ska vara 18 år för att låna pengar, och helst inte ha allt för många andra skulder – för att få ditt lån beviljat.

Måla om

Tänk hur mycket lite färg kan göra för ditt hem. Vi är många som har vita, cremefärgade eller ljusa och neutrala väggar därhemma. Vitt och stilrent i all ära, ’less is more’ är väl ändå mottot för den skandinaviska inredningsstilen. Men, att sätta färg på väggarna kan liva upp ett helt rum. Är man osäker så kan man börja med en fondvägg, som dessutom har blivit trendigt igen. Att måla om är ett av de billigare sätten att göra om hemma på.

 

Belysning och dekoration

Att piffa upp sitt hem med lite ny belysning och dekoration är kanske det allra lättaste sättet att styla om sitt hem, och kan göra större skillnad än du tror. Var gärna lite vågad och lek med färger och former! En ny snygg taklampa är både en snygg inredningsdetalj, både praktisk och nödvändig och ger ett helt nytt sken i ditt hem. Ljusslingor skapar en svårslagen mysstämning, och nya stora golvplantor kan ge ditt hem en helt ny stil.

 

Ge ditt golv lite kärlek

Det är sällan vi ger våra golv den kärlek de behöver. Vi dammsuger och skurar på sin höjd, men speciellt trägolv kan behöva mer vård än så för att hålla sig fina. En slipning, oljning eller lackering är både nödvändigt och fräschar upp ditt hem rejält. Kanske har du en heltäckningsmatta som skulle behövas bytas ut – eller läggas in? Det är dyrare än man tror att göra om golven i sitt hem, men det är både välbehövligt och gör en otrolig skillnad.

Det finns förstås många fler sätt att använda sig av när det kommer till att göra om och skapa sig sitt drömhem. Kanske behöver du göra en totalrenovering i något av rummen för att bli nöjd? Byta ut gamla vitvaror? Nya fönster eller uppgradera hemmet med en ny, större tv? Att trivas i sitt hem är viktigt, men kan bli dyrt. Är du intresserad av att ta ett lån för att skapa ditt drömhem, så börja med att jämföra de olika lånen och långivarna för att komma fram till vilket lån, och vilket företag, som passar just dig, din ekonomi och det pengarna ska användas till.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.