Belysning är viktigt för hur du mår

Sponsrat.

Under hösten och vintern är det extra viktigt att tänka på att ha rätt sorts belysning. Vi har behov av att få ljus och i Sverige är det ju dessvärre rätt mörkt ute under både hösten och vintern. I och med att solen inte är uppe alls lika länge, så får man göra det bästa av det genom att satsa på att ha många led lampor hemma. Om du vill, köp led lampor på nätet. Det är inte fel att ha många olika ledlampor hemma. Ju mer ljus och belysning, desto bättre blir ditt välbefinnande. Det finns ju ställen som erbjuder så kallad ljusterapi. Det är då ett rum du sitter i som är upplyst med en massa lampor. Men varför betala dyra pengar för det, då du kan satsa på att lysa upp hela ditt hem istället.

Du kan ju även satsa på att göra ett eget ljusterapi-rum hemma om du vill. Det är bara att satsa på rätt sorts lampor, sedan inreda rummet så att det är mysigt att vara där.

Ljussättning av ditt hem

Du bör satsa på att ha bra belysning både inne och ute. Det är extra mysigt med utomhusbelysning nu under höst och vinter. Dels i dekorativt syfte, dels för att lysa upp gångar, garageuppfart och entré. När det gäller att göra bra ljussättning inne, satsa på att köpa led lampa eller ja gärna flera led lampor. De ger bra ljus, utan att bli varma. I ett normalstort rum bör du ha mellan 5-9 ljuskällor. Blanda gärna mellan allmänbelysning, stämningsbelysning och funktionsbelysning. Du kan ha taklampor, golvlampor, bordslampor, fönsterlampor och så vidare.

Att satsa på att göra bra ljussättning av hemmet gör att du dels mår bättre, eftersom du får det ljus du behöver, dels är det en snygg del av din inredning som lyfter hela hemmet.

 

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.