Att tänka på innan du bokar evenemangsbiljetter!

Sponsrat.
Foto: Pexels.com

Har du, så som många av oss,  saknat att sitta i en salong full av människor som är där av exakt samma anledning som du?

Man kan nästan känna förväntan i luften. Det hörs ett vagt men glatt sorlande från raden bakom och framför. Det är för många en lättnadens stund, där vi kan luta oss tillbaka och bli underhållna – där vi inte behöver tänka på någonting annat.

Att gå på evenemang så som teater, bio och konserter har inte varit någon självklarhet de senaste åren. Två år av restriktioner har hindrat oss från att fullt ut kunna ta del av all härlig kultur som vårt avlånga land erbjuder. Men! Vi ser nu ljuset i tunneln. Restriktionerna har släppts och publiktaket har lyfts. Äntligen!

Nu är det större anledning än någonsin att fira in bättre tider. Boka biljetter till din favoritkomiker, musiker, band eller gå på en teaterföreställning som verkar spännande. Det finns så mycket att ta del av. Det är bara att välja och vraka!

Men – vad händer om du blir sjuk?

Boka tryggt med kreditkort

Visste du att det finns ett flertal kreditkort på marknaden som erbjuder förmåner vid bokning av evenemang? Att använda sig av ett kreditkort när du bokar biljetter, hotellrum eller resor kan därför vara till stor fördel.

För att faktum kvarstår. Även om vi närmar oss ljusare tider, både säsongsmässigt och restriktionsmässigt, så kan oförutsägbara saker hända. Minskad smittspridning utesluter såklart inte att man inte kan bli sjuk eller skada sig. Det är här kreditkortet kommer väl till pass!

Här kan du läsa om kreditkort som erbjuder diverse avbokningsskydd och andra förmåner som kommer hjälpa dig att känna dig extra trygg i din bokning!

Collector Easyliving

Detta kort är ett perfekt komplement för dig som älskar att gå på kulturevenemang i Sverige, men likaså dig som kanske vill boka en resa utomlands. Collector Easyliving har nämligen ett så kallat evenemangsskydd som gäller när du betalat biljetten med kreditkortet. Du får ersättning för avbeställning om du blir sjuk och därför inte kan gå på matchen eller föreställningen – du behöver heller inte betala någon självrisk.

För dig som kanske tänkt åka på ett evenemang utomlands så erbjuder Collector Easyliving också en reseförsäkring innehållande en kompletterande allriskförsäkring för din bostad medan du är borta, ersättning vid förseningar av flyg, baggage eller om du blir sjuk och inte kan åka.

American Express Experiences

Älskar du att gå på konserter och vill ha tillgång till exklusiva förköp? Då finns American Express till din undsättning! Som American Express-medlem får du tillgång till förköp på biljetter innan andra får det vid det ordinarie biljettsläppet. Till vissa evenemang kan du också få ta del av reserverade biljetter som släpps vid ordinarie biljettsläpp, men ger betydligt smidigare köp om du står i Amex-kön. För att hålla dig uppdaterad om kommande evenemang och biljettsläpp, ladda ner Amex Experiences-appen och slå på push-notiser. Appen finns både i App Store och i Google Play.

Dags för en kulturfylld weekend-resa?

Är du kanske sugen på att packa resväskan och lämna Sveriges gränser för lite nya kulturella intryck? Då kan det vara bra att använda sig av ett kreditkort med passande förmåner! Oavsett om det blir en weekend i London med musikal på schemat eller en klassisk konsert i Berlin så finns det kreditkort som kan göra din resa tryggare.

De allra flesta kreditkort på marknaden idag erbjuder någon form av reseförsäkring om du beställer hela eller delar av resan med kreditkortet. Alltomkreditkort.se har gjort många jämförelser av marknadens alla kreditkort, och ett av de överlägset bästa korten som erbjuder både reseförsäkring och rabatter på bland annat hotell är re:member flex-kortet!

re:member flex har vunnit årets bästa kreditkort på flera jämförelsesajter, och inte för ingenting. Förutom den kompletta reseförsäkringen där det ingår bland annat avbeställningsskydd; resestartsskydd, kapitalbelopp vid olycksfall, Idstöld, självriskskydd och mer därtill – så har den rabatt i över 300 e-butiker men också på flera hotellkedjor. Det finns också rabatter på en del flygbolag och bokningshemsidor. Tänk vilken kombination; en både billigare och tryggare resa!

Vilket kreditkort ska jag välja?

Att veta vilket kreditkort som är bäst för just en själv kan vara lite knepigt. Det som är värt att fundera på är vad du ska använda kortet till och utgå från vilka förmåner som är viktigast för dig. När det kommer till evenemang och resor kan det vara mycket förmånligt att välja ett kreditkort som erbjuder skydd och ersättning om du exempelvis skulle bli sjuk och måste avboka en tillställning eller en resa. Men det finns fler aspekter som är värdefulla att jämföra när det kommer till kreditkort, exempelvis kortets eventuella avgifter. Genom att jämföra samtliga förmåner, avgifter och villkor kan du säkerställa att du hittar ett kort som uppfyller alla dina krav och behov och därmed hitta det bästa kreditkortet för just dig.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.