7 värdefulla bildelar du kan hitta skrotupplag

Sponsrat.

De flesta av de fordon som finns på ett skrotupplag, det är havererade fordon. Även om en del av bilen är förstörd, kan resten av maskineriet på den fortfarande vara i perfekt skick. Många av de använda delarna är fortfarande värdefulla och kan återanvändas eller säljas. Kanske det är så att du har en bil du tänkt skrota. Då kan det vara värt att sälja delarna för sig än att släppa hela bilen till en bilskrot eller skrotupplag.

Nedan är en lista över vanliga bildelar på gamla bilar som fortfarande är värdefulla. Du kan därmed tjäna en slant på din krockade bil om dess bildelar fortfarande är intakta.

1. GPS-system

Elektronik och datorbaserade enheter i bilar är bland många av de mest värdefulla föremålen just bara för att de är elektroniska. GPS-system faller inom denna kategori. Elektronikaffärer, tillverkare, samlare och andra företag är alltid på jakt efter GPS-system.

2. Stänkskärmar

Någon av den mest robusta metallen på ditt fordon finns i stänkskärmarna. Stänkskärmar har ett praktiskt syfte: att skydda hjulen och andra främre och bakre delar av din bil. Detta gör dem till en värdefull vara om du kan få dem i utmärkt skick.

3. Dörrar

Om en dörr är helt intakt och alla delar fungerar som de ska kan det vara en mycket eftertraktad vara på begagnatmarknaden. Många kommer att ta isär en bildörr och sälja föremålen separat. Därför är hela enheten värdefull.

4. Katalysatorer

Det borde inte komma som någon överraskning att katalysatorer är värdefulla. Det finns två skäl till detta. Först faller de ut under fordonet och de måste bytas ut direkt. För det andra innehåller de ädla metaller som palladium, rodium eller platina.

5. Stötfångare

Stötfångare är bland de mest utmanande begagnade bildelarna i en bil att hålla i orörd form. De tar ofta den största delen av en smäll. Stötfångare är gjorda av en kombination av aluminium, stål, glasfiber och plast. Denna kombination av material gör dem till en mycket eftertraktad använd produkt.

6. Airbags

Om du krockade med din bil, men krockkuddarna inte utlöstes, kanske du kan tjäna lite pengar på den oanvända krockkudden. För att spara pengar på vägen kommer många att välja att köpa en oanvänd krockkudde.

7. Hjul, däck och fälgar

Du kanske inte tycker att dina gamla hjul och fälgar har så mycket värde, men för en bilentusiast eller en bilmekaniker kanske din junker har de välbehövliga delarna de vill ha. Detta gäller särskilt om ditt fordon innehåller aluminiumfälgar.

Letar du efter begagnade bildelar?

Om du är ute efter att hitta begagnade bildelar framför att sälja dem, så finns det ett bra ställe du kan vända dig till. Det är Bilelit. Hos dem finns det idag cirka 50 olika reservdelstillverkare. De har även gott om olika sorters bildelar. Du kan handla dem enkelt online och slipper därmed att åka och handla på plats. På Bilelit finns det idag över 2 miljoner delar. Det till Europas billigaste priser. Dessutom har de en snabb leverans.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.