Tre tips från Opulensveckan

Redaktionellt.
Opulens chefredaktör Stefan Bergmark ger tre lästips i helgen. (Collage: C Altgård / Opulens)

FÖRSLAG. Chefredaktör Stefan Bergmark ger lästips från veckans publiceringar i magasinet.

1. På Dramatens stora scen där Maksim Gorkijs Natthärbärget spelas har en skrämmande verklighetskontakt skapats i en uppsättning som knyter an till det pågående kriget i Ukraina.

Lena S Karlsson hade sett pjäsen och ansåg i onsdags att det är en storartad teaterupplevelse.

 

CAROLINA THORELL

2. Trots vissa brister är I varje grässtrå såg jag en eld ytterst läsvärd.

Till stor del tack vare samlingens kärnfulla, konkreta och sinnliga dikter, konstaterade Erik Bovin, som läst Carolina Thorells nya diktsamling, i onsdags.

 

3. Med all respekt för Zelenskyj, varför måste vi återigen ha en idealiserad manlig föregångare som visar oss dessa självklarheter?

Erik Cardelús menade i fredags att det är något unket i debatten när självklara och eftersträvansvärda mänskliga dygder som rättrådighet, klokhet, måttfullhet och tapperhet förbehålls männen.

 

STEFAN BERGMARK
red@opulens.se

Stefan Bergmark är chefredaktör för Opulens. Norrlänning men sedan sekelskiftet bosatt i Malmö. Stefans yrkesmässiga bakgrund är från olika fanzines, tidskrifter samt oberoende medier och som frilansjournalist har han främst skrivit åt dagstidningarnas kultursidor. Stefan har också varit redaktör för ett par böcker samt fått tre antologier med krönikor utgivna. Mer om och av Stefan Bergmark: www.stefanbergmark.se

Det senaste från Redaktionellt

Midsommar, sommarskylten, info om sommaren med Opulens

Trevlig sommar!

Opulens tar nu sitt sedvanliga sommaruppehåll och är på plats igen måndagen
0 0kr